Tips om uw huis verkoopklaar te maken

 Om u te helpen en te zorgen dat de eerste indruk van uw woning meteen een goede indruk is, hierbij een aantal tips.

 1. Kijk kritisch naar uw eigen woning. Laat een goede vriend of bekende door het huis lopen en hoor hoe hij uw woning ervaart.
 2. Ruim op en gooi weg. U gaat binnenkort toch verhuizen, dus dit is een goed moment om alvast op te ruimen, in te pakken en weg te gooien. Vooral in de badkamer en de keuken mogen niet te veel losse spullen staan.
 3. Creëer ruimte in huis. De meeste huizenkopers zijn vooral op zoek naar ruimte. Zij willen zich kunnen voorstellen hoe hun meubels in uw huis zouden staan. Verwijder zoveel mogelijk onnodige kasten, bureautjes, bijzettafeltjes, etc.
 4. Maak een duidelijk onderscheid tussen de verschillende woonfuncties (eten, zitten, werken) in huis. Heeft u een werkplek (computertafel) in de huiskamer, dan kan het lijken of u een kamer te kort komt.
 5. Kijk kritisch naar de inrichting van uw huis. Zorg dat meubilair en accessoires op elkaar zijn afgestemd. Haal al te persoonlijke dingen zoals familiefoto’s en kindertekeningen van de muur en zorg voor een neutrale inrichting, zodat de nieuwe bewoner zich een voorstelling kan maken hoe hij in uw huis zou kunnen wonen.
 6. Zorg dat het daglicht royaal de woning binnenvalt. Doe gordijnen en luxaflex open, maar ook de deuren van de slaapkamers wanneer de overloop nogal donker is.
 7. Plan een bezichtiging op een gunstig moment van de dag, waardoor u optimaal van het daglicht in uw woning kunt profiteren. Laat in donkere hoekjes een sfeervol lampje branden.
 8. Vergeet de tuin niet. Knip de heg, snoei de struiken, maai het gras en haal een schoffel door de tuin. Laat slordig tegelwerk rechtleggen of vernieuwen.
 9. Woont u niet meer in het huis, laat dan altijd wat meubels staan en zorg dat het geheel een bewoonde indruk maakt. Een gemeubileerd huis verkoopt sneller dan een compleet leeg huis.
 10. Zorg dat uw huis tijdens een bezichtiging fris ruikt. Zet de ramen open en vermijd sterk overheersende geuren van bijvoorbeeld schoonmaakmiddel of bakluchtjes.
 11. Zorg dat uw huis er bij een bezichtiging opgeruimd en schoon uit ziet.
 12. Tijdens de bezichtiging kunt u uw kinderen en huisdieren beter een uurtje de deur uit doen. Zij leiden alleen maar af en geven het huis een 'volle' indruk. Doet een makelaar de bezichtiging, ga dan zelf ook weg.
 13. Heeft u zelf weinig tijd, schakel dan voor het opknappen van uw huis een aannemer of klusjesman in. Een investering van ongeveer 1% van de verkoopprijs voor het opknappen van uw huis is een mooie richtlijn en verdient zich dubbel en dwars terug.

Contact

Vincent Mandemaker - Allround klussenbedrijf

Pollendal 1

6816 RE Arnhem

Telefoonnummer: 06 - 42118632

E-mail:info@klusbedrijfvincentmandemaker.nl

Klussen

 • Isolatieglas plaatsen (dubbelglas)
 • Loodgieterswerkzaamheden
 • Tegelwerk
 • Schilderwerk
 • Interieur verfraaing
 • Tuinaanleg
 • Sloopwerk
 • Vloerbedekking verwijderen
 • Leegruimen huis/appartement